Follow Me on Pinterest

woensdag 30 mei 2012

Central Park Zoo New York City



Wederom spelende met mijn MacBook, kwam ik een aantal filmpjes tegen die ik ooit op een zonnige dag heb gemaakt in de Central Park dierentuin. Een lieve aardige mevrouw die in de dierentuin werkte, vertelde me dat de twee ijsberen de namen Gus & Ida hadden. Ik weet niet of ik nu Gus of Ida gefilmd heb maar wat maakt het ook uit.

Deze video is een combinatie van mij knutselend met Apple iMovie en een tribute aan een stad die me veel 'warm feelings'  geeft... New York City.

De BIG Apple. 

maandag 28 mei 2012

Nu ook op YouTube!


Ik besloot een reis te maken door de wondere wereld van YouTube. Dat, samen met mijn nieuwe liefde genaamd MacBook Pro, heeft geresulteerd in deze fantastische film trailer.

Hopelijk kan ik veel meer films over New York maken op korte termijn.

PS: Dit is de YouTube link: http://youtu.be/N-lDOA_zay8

PS2: Mijn YouTube kanaal is: impressionsbyloes


zondag 27 mei 2012

Nijmegen en Lent





Deze foto's zijn allemaal genomen in het dorp Lent

Lent is een dorp vlakbij de stad Nijmegen in Gelderland. 

Voor mij is dit het beeld dat mensen zouden moeten hebben van Nederland.

Veel gras, veel water en prachtige wolken. 




Lent ligt achter de dijken bij de rivier de Waal. De 'Waalbrug'  verbindt Lent met Nijmegen. 



Nijmegen is een mooie stad in Gelderland. Het staat bekend om zijn Vierdaagse , die elk jaar in Juli plaatsvindt. 

Dan wordt de stad druk bevolkt met mensen die de 30, 40 of 50 kilometer lopen. Duizenden mensen nemen deel, en duizenden anderen zijn actieve supporters (niet verlegen om een aantal drankjes). 

Als je op zoek bent naar een goede plek om je vakantie door te brengen, dan is Nijmegen zeker een optie. Niet alleen de stad zelf, maar ook de prachtige natuur in de omgeving (Beek, Berg en Dal, Duitsland) zijn redenen genoeg om de stad te bezoeken!







Je kunt hier meer informatie vinden.

Zelf gemaakt verjaardagscadeau: DIY vogelhuisje!


Een van mijn vrienden is gisteren 30 geworden. Als cadeau vroeg hij geld. Voor mij is geld geven nooit zo leuk als een 'echt'  cadeau geven. Ik wilde iets knutselerigs maken en het geld er aan toevoegen.

Uiteindelijk is het knutselerige nogal uit de hand gelopen, maar wat maakt het uit in het weekend.

Ik ging (voor het eerst in heeeeele lange tijd) naar Pipoos (www.pipoos.nl), die me erg deed denken aan Michaels, een winkel waar ik in de VS helemaal idolaat van was (www.michaels.com)

In beide winkels verkopen ze alles uit je wildste knutsel dromen. 

Hoe dan ook, ik kwam een simpel, houten vogelhuisje tegen. Ik besloot er een 'personalized'  cadeau van te maken.

Ik heb er echt veel langer over gedaan dan nodig, en 'the joy of giving' wordt beter met het geven van echte persoonlijke cadeaus!

Hier is het boodschappenlijstje:

* mod podge gloss lijm (2 in 1 met vernis)
* Een tube Bison tix gel glue
* Galeria acryl verf van Winsor & Newton
* 2 vellen scrapbook papier
* houten letters en nummers
* 1 velletje groen vilt
* 2 kwasten, 1 voor de mod podge and 1 voor de verf
* 1 schaar

Het is echt simpel om te maken!

Hier is de DIY:

1- Verf het hele vogelhuisje met Galeria Acryl verf wit, om een witte basis te creeren. Ik heb het 2 keer geverfd, het droogt ook heel snel!


2- Terwijl je wacht op het drogen van de verf, kun je vast de houten letters en nummers verven in welke kleur dan ook. Deze heb ik ook 2 keer geverfd.

3- Knip het vilt gelijk aan het vogelhuisje en het houten plankje dat uit het vogelhuisje steekt. Ik heb het eerst grof geknipt, toen om het houten plankje gevouwen en vervolgens vastgelijmd en precies afgeknipt. Hiervoor heb ik de Bison tix gel lijm gebruikt.

4- Meet de zijkanten van het vogelhuisje op en knip twee stukken van het scrapbook papier. Plak het scrapbook papier op het vogelhuisje met mod podge.


5- Doe hetzelfde voor de voor- en achterkant van het vogelhuisje. Voor de voorkant gebruikte ik wat 'trial en error' om de twee gaten te maken. Dit heeft goed uitgepakt.


6- Vernis het scrapbook papier door extra lagen mod podge op het papier te plakken. Dit geeft het papier een gladde uitstraling.

7- Verf het dak van het vogelhuisje met Galeria Acryl verf in welke kleur je dan ook wilt.

8- Plak de houten letters en nummers.

9- Als laatste heb ik een kleine envelop versierd, waarin ik het geld had gestopt. Met een perforator heb ik er een gaatje in gemaakt en er een blauw lint aan vast gemaakt, wat ik dan weer bevestigde aan het dingetje aan de voorkant.






Let er op dat de Galeria Acryl verf (en het scrapbook papier) niet waterproof zijn, dus dit vogelhuisje is niet bedoeld om buiten te hangen.

Maar natuurlijk kent het semi-zelfgemaakte vogelhuisje verschillende varianten! :)


Veel plezier!



vrijdag 4 mei 2012

Budapest



Ik ben net terug uit Budapest, Hongarije. Het is echt een prachtige stad. De stad staat vol met prachtige gebouwen, herinneringen aan het verleden en dromen over de toekomst.

Wat mij opviel tijdens deze vakantie waren oude auto's, witte pluizige highland terrier honden en         'little old ladies'. Veel little old ladies.

Ook al is mijn eigen oma (91 jaar oud!) mijn eigen #1 little old lady, toch kon ik de verleiding van deze foto niet weerstaan. Voor mij is deze foto een symbool van Budapest. Op een bepaalde manier gaat de tijd vooruit, maar tegelijkertijd staat de tijd stil.

Zorg dat je naar Budapest gaat als het kan. Het is zeker de moeite waard.